Pløjekursus med Arne Hansen

 

Lørdag d. 22/10 indbød Den Jydske Hest i Sydjylland til Pløjekursus.

Der deltog to pløjespand, samt en god håndfuld tilskuere uden hest.

Begge pløjespand var sammenskud på bedste vis. Peter Rosendal med sin rutinerede pløjehest Max sammen med Thorfinn Thomsen og Flora som er nye i pløjning. Gitte Kragelund Buchholt havde Nougat med, som er en yderst garvet herre udi pløjning. De to ydede en fornem støtte for Fie og undertegnede, som kun har prøvet at være i marken sammen et par gange før..

Arne Hansen forklarede os først lidt om ploven og grundlæggende indstilling af denne. Her efter gik første spand i krig med at fure op.

Arne instruerede grundigt, og vi andre var lutter ører. Uha der er mange detaljer og indstillinger at huske på når man er ny i faget…

Da vi alle var kommet godt i gang, var også nogle af deltagerne uden hest ude at prøve at køre med ploven, mens Arne meget energisk og entusiastisk delte ud af tips, tricks og guldkorn undervejs. En hyggelig middagspause blev det selvfølgelig til undervejs. Jeg tror knap Arne fik ro til at spise sin mad, med alle de spørgsmål vi så gerne ville stille (Håber det gik an Arne )

I anden halvleg kom vi så til næste store udfordring, at lave er pæn afpløjning. Med kyndig hjælp lykkedes det faktisk for begge spand at levere et udmærket og præsentabelt stykke arbejde.

1000 tak til Arne Hansen fordi han havde lyst til at lære fra sig, og hans yderst behagelige måde at undervise os på. Tak til Henrik Jessen for at lægge hus og rigtig fin pløjejord til arrangementet. Tak til alle deltagere for at bidrage til den gode stemning og en rigtig god dag. Sidst men ikke mindst tak til Gitte og Nougat for at ville være makker med os denne dag, så vi overhovedet havde mulighed for at deltage, tak!                Sabrina Bøgh